Wintersport gebied Sneeuwweek 2024

Les Trois Vallées: grootste aaneengesloten skigebied ter wereld

Les Trois Vallées is het gebied van de indrukwekkende cijfers. De Franse skireus is het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. Het gebied telt meer dan 600km aan pistes. De pistes liggen tussen tien verschillende dorpen die allemaal hun eigen identiteit hebben. Les Trois Vallées is het gebied voor de onverzadigbare kilometervreter.

Extreem veel variatie

In Les Trois Vallées hoef je niet bang te zijn voor verveling, de keuze aan pistes is enorm. Of je glooiende pistes zoekt tussen de bomen of hooggelegen afdalingen met een ongekend uitzicht… hier vind je alles. Voor geoefende skiërs is het op een dag (goed doorskiën!) mogelijk om alle dorpen van het skigebied aan te doen, le Grand Tour des Trois Vallées. Het gebied heeft zoveel keuze aan pistes dat iedereen hier zijn hart kan ophalen. Naast de pistes zijn ook de off-piste mogelijkheden onbeperkt.

Is Les Trois Vallées een skigebied voor beginners?

Met zoveel pistes en zoveel bergen is Les Trois Vallées een skigebied voor iedereen. Dankzij het feit dat je overal kunt komen met relatief eenvoudige pistes is dit skigebied in principe ook geschikt voor beginnende wintersporters. Maar voor een beginner is het gebied misschien wel te groot en vooral te duur (wel is het mogelijk om skipassen van een deelgebied te kopen). Echte beginners raden we aan eerst in kleinere gebieden te gaan wintersporten. Verder vinden freestylers genoeg snowparks om hun kunsten te vertonen, op elk niveau.